Närings- och Höknattsdepartementet
PRESSMEDDELANDE

1999-10-03
 

Svan Danell
Pressekreterare
08 - 999 84 23
070 - 260 43 45

Kanslirådet
Jarl-Gunnar Johansson
08 - 465 10 45

HÖKNATTEN GENOMFÖRS

Det står nu klart att Höknatten kommer att genomföras som planerat. Från regeringskansliet meddelades sent på eftermiddagen att parterna var överens om detaljerna och att förberedelsearbetet nu går vidare. 

Budgetberedningen har visat att statsskulden inte kommer att påverkas och därmed kunde också en gemensam överenskommelse nås. Folkpartiet reserverade sig mot beslutet och menade att en liberalare hållning till nattorientering var ett grundkrav. Gudrun Schyman ville föra till protokollet att hon tyckte att en halv flaska vin per person till banketten är i snålaste laget. Miljöpartiets språkrör Birger Slug krävde full insyn i rekognoseringsarbetet medan Göran "GPS" Persson (s) föreslog locket på. Bo Lundgren ville mörka, medan centerordföranden berättade att han heter Lennarrt. 

Finansminister Bosse Ringholm meddelade från sängkammaren att han för tillfället hade spenderbyxorna av, men att pengar nog skulle finnas till, som han uttryckte det, "en rejäl eftergädda". 

– Jag vill också påminna om att regeringen redan tidigare i höst anslog 12 miljoner kronor för att genomföra ett treårigt program med syfte att främja export av miljörelaterade varor och tjänster, tillägger Leif Pagrotsky.